Loading

Punjene jabuke

Potrebno:

– Jabuke
– Šaka lješnjaka
– Šaka grožđica
– Malo cimeta
– 1 jaje
– 200 gr kremastog sira
– 1 kašika meda
– 1 limun

Postupak:

– Jabuke izdubite. Nemojte ih guliti.
– Pomiješajte lješnjake, grožđice i cimet i izblendajte u jednoličnu smjesu.
– U drugoj posudi pomiješajte krem-sir, jaje, med i limun pa dodajte ovoj smjesi koju ste prethodno blendali.
– Tom smjesom punite jabuke, poredajte ih na papir za pečenje.
– Zapecite u rerni. Dužina pečenja zavisi od vrste jabuka koju ste koristili. Zato sami trebate odrediti dužinu pečenja. Probajte viljuškom probosti jabuku i ako je pečena izvadite ih iz rerne.

 Savjeti:

– Ako ne možete naći kremasti sir možete mikserom izmiksati obični mladi sir i koristiti ga.
– Količina jabuka zavisi od njihove veličine i od toga koliko ste ih izdubili. Zato nemojte prethodno dubiti mnogo jabuka nego ih dubite kada ih hoćete puniti tako da vam ne ostane načetih jabuka. Uvijek možete izdubiti još ako vam ostane smjese.
Pripremila: Meliha Saka-Žutić
Dobre Kalorije
Right Menu Icon