Loading

Punjeni losos

Potrebno:

  • 30-40 gr feta sira
  • 1-2 kašike milerama
  • 1 kašikica senfa (po želji možete staviti više ili manje)
  • 1 šaka svježeg peršuna
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • limunov sok

 

losos

 

Priprema:

  • Izmješajte mileram i sir, dodajte senf, peršun, malo bibera.
  • Komade lososa presijecite po dužini (ne skroz, neka ostane zatvoreno na drugom kraju) i napunite spremnom masom.
  • Odozgo polijte maslinovim uljem, sokom limuna te pobiberite i posolite.
  • Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta (dok ne porumeni).

 

losos

 

Prilog:  salata od šparoga

  • Uzmite 500 gr šparoga, odrežite im krajeve i operite ih. Na malo maslinovog ulja pržite šparoge 5 min (pazite da ne zagore), prevrnite ih, te nakon 5 minuta polijte sokom od pola limuna i pržiti još 5 minuta.
  • Stavite ih u zdjelu, posolite i pobiberite po ukusu te pospite listićima parmezana, te preprženim pinjolom.
  • Servirajte sa kuhanim krompirom ili čičokama. Po želji možete dodati sos od mlijeka, kurkume i milerama.

 

losos

 

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon