Loading

Radionica: Pravimo užine za školarce!

Pozivamo vas na radionicu na kojoj ćemo učiti kako najlakše pripremiti zdrave užine za školarce, u kojima će oni rado uživati.

Kada dijete krene u vrtić ili u školu, tada roditelji mnogo teže mogu uticati na djetetove hranidbene navike. Tada i okolina počinje imati vrlo bitan uticaj. Mnogi roditelji i djeca često padaju pod taj uticaj, naročito ako su roditelji zaposleni i nemaju priliku da djetetu obezbijede zdrav školski obrok. Obično ga šalju u školu sa novcem i puste ga da samo kupi užinu. Najčešće je to sendvič (koji se sastoji od bijele kifle, salame i sira, ponekad majoneze ili kečapa), kroasan, hot-dog, čokolada, gazirani ili voćni sok (pun šećera), slani štapići, smoki ili nešto slično.

Kako znamo da je trend nezdrave hrane uznapredovao, a djeca su najpodložnija tom tendu, mi mu odlučno idemo usuprot! Dobre kalorije ulažu ogromne napore u edukaciji o pravilnoj ishrani, iako je to vrlo nezahvalan posao. Međutim, drago nam je konstatovati da ima mnogo roditelja koji njeguju pozitivne vrijednosti i žele odgajati zdravu djecu. U tome odlučno pomažemo svakome ko uloži i najmanji napor.

Zato, pozivamo vas na radionicu na kojoj će dr. Safija Softić-Namas pripremati zdrave užine.

Šta vas očekuje na radionici?

  • priprema školskih užina za jednu školsku sedmicu
  • prijedlozi za pripreme užina kod kuće
  • osim jela, pripremamo i zdrava pića
  • razgovor sa doktoricom i odgovori na pitanja
  • kušanje užina.

 

Na radionicu mogu doći i vaši školarci, jer će najprije jesti zdrave užine ako sami shvate važnost i lakoću njihovog pripremanja. 

Gdje: ul. Branilaca Šipa 15a, Šip

Kada: 5.10.2016. godine od 18:00 do 19:30

Cijena: sa djetetom 20 KM, bez djeteta 12 KM.

Za učešće se možete prijaviti putem inboxa naše fb stranice ili e-maila info@dobrekalorije.ba. Prioritet učešća se ostvaruje redoslijedom prijavljivanja.

 

Napomena: Prijaviti se možete do 4.10.2016. (utorak). Ako želite otkazati prijavu, također to možete uraditi do utorka. Kada se prijavite, mi rezervišemo mjesto samo za Vas, pa Vas molimo da to poštujete, jer nedolaskom uzimate mjesto nekome ko bi rado učestvovao. 

Dobre Kalorije