Loading

Radionica: ZDRAVA UŽINA

Radionica: Zdrava užina za vaše školarce

Pridružite nam se na kulinarsko-edukativnoj radionici “Zdrava užina za vaše školarce” 16. augusta i saznajte kako pripremiti zdravu, hranjivu i ukusnu užinu za svoje mališane!

 

Šta vas očekuje? 

 • Praktična priprema i degustacija zdravih užina i zdravih jela za ponijeti;
 • Praktični savjeti kako izbalansirati obroke koje dijete nosi u školu;
 • Praktični savjeti kako gazirane i sokiće pune šećera zamijeniti zdravim napitkom za ponijeti;
 • Zanimljivi i korisni prijedlozi za užine i načine kako ih spakovati.
  Nutritivne navike se stječu u najranijem životnom uzrastu djeteta. One se uče i usvajaju kao i sve drugo što učimo. Veoma je važno da se prehrambene navike pravilno formiraju u tom uzrastu jer pravilna ishrana ima dugoročne efekte kako na pravilan rast i razvoj djeteta tako i na očuvanje zdravlja odrasle osobe. Prve potencijalne promjene formiranih nutritivnih navika dešavaju se u nižim razredima osnovne škole, što kasnije biva sve više izraženo i može dovesti i do zdravstvenih poremećaja.Koliki je značaj užine u dječijoj ishrani, kako napraviti zdravu užinu za svoje dijete i kako djetetu možete pomoći da razvije zdrave prehrambene navike saznajte na Nahlinoj radionici 16. augusta!

  Voditeljica radionice: dr. Safija Softić-Namas
  Datum održavanja: srijeda, 16. august 2017.
  Termin: 18.00-20.00
  Cijena: 15 KM

  Prijave na e-mail emina@nahla.ba. Prilikom prijave dostaviti ime i prezime i kontakt telefon. Rezervacija mjesta isključivo uz uplatu na Nahlinom info desku svakim danom osim petka i subote od 12.00 do 20.00 h. Broj mjesta je ograničen.

  Izvor: nahla.ba

X