Loading

Raw kolač od jagoda

Potrebno za koru:

  • 200 g badema
  • 250 g hurmi bez košpica

Priprema kore:

  • Samljeti u multipraku bademe na krupnije.
  • Dodati hurme i samljeti dodatno da se sjedini smjesa.
  • Po potrebi dodati malo vode.
  • Masu rasporediti po dnu kalupa i rukom poravnati. Kalup je proizvoljne veličine. Ako uzmete manji kalup, kolač će biti deblji, a ako uzmete veći kalup, kolač će biti tanji.

 

jagode

 

Potrebno za kremu:

  • 3-4 zrelije banane
  • 500-600 g jagoda
  • sok od jedne limete ili limuna
  • 2 kašike meda

Priprema kreme:

  • U multipraku (ne mora se prati nakon kore) samljeti banane kojima smo dodali sok od limuna (limete) i med.
  • Dodati jagode i jako kratko sve izmiješati kako bi ostali vidljivi komadići jagoda.

 

Kremu preliti preko kore  i staviti u zamrzivač da prenoći. Izvaditi iz zamrzivača 15 min. prije serviranja. Ukrasiti prepolovljenim jagodama.

 

jagode

 

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon