Loading

Restoran Superfood – jela od bukovača

 

U ovoj sedmici preporučujemo jela od domaćih bukovača u restoranu “Superfood”.

Prepoznali smo kvalitet ovog restorana u smislu promocije i ponude zdrave hrane i nadamo se da ćemo vam pomoći u zdravom izboru.

Superfood tim za Dobre Kalorije kaže:

“Koncept rada Superfooda se zasniva na zdravoj ishrani i zdravim kalorijama. U tom smislu trenutno uzgajamo gljive bukovače, određene začine, a na proljeće planiramo čak i vlastitu baštu. Želja nam je da ponudimo nešto drugačije, zdravo, a opet dovoljno raznoliko da zadovolji različite ukuse. Iz tog razloga prilikom pripreme hrane koristimo maslinovo ulje, svježe začine i koliko je god moguće organsko povrće.

Trenutno od domaćih bukovača pravimo čorbu od nekoliko vrsta gljiva (šampinjoni, bukovače i tartuf) na klasični školski način, te kao temeljac za soseve za neka mesna jela. Planiramo uvesti još omlet sa bukovačama za doručak. Također u ponudi imamo i gluten-free meni , proteinsku supu od crvene leće i mrkve, te višekomponentna jela, te više vrsta poširanih jaja koja su u ponudi za doručak.”

[Not a valid template]

VIše o restoranu možete pogledati na: https://www.facebook.com/pages/Superfood-Sarajevo/397469747074006

Dobre Kalorije
Right Menu Icon