Loading

Riblji fileti na najjednostavniji način

Potrebno:

  • Riblji fileti (količina zavisno od broja osoba)
  • Za marinadu: bijeli luk, peršun, biber, maslinovo ulje, limun
  • So

Priprema:

  • Pripremite marinadu tako što pomiješate sitno izrendan bijeli luk, začine, maslinovo ulje i limun.
  • Posolite riblji file i posolite ga s obje strane
  • Stavite ga na papir za pečenje, stranom s kožom okrenutom prema dolje i prelijte marinadom. Zamotajte papir tako da marinada ne može iscuriti i stavite na pleh.
  • Pecite oko 20 minunta u već zagrijanoj rerni na 220 C.

 

10906049_10206228465289874_8748636433106018461_n

 

Savjeti:

  • Možete servirati na tanjir u samom papiru.
  • Ne morate kožu skidati prije pečenja, ali kada budete jeli nemojte jesti kožu, neka ona ostane na papiru.
  • Servirajte uz prilog po svojoj želji.
  • Jelo je pogodno i za ishranu djece od druge godine života.

Pripremila: Emina Okanović-Čivić

Dobre Kalorije