Loading

Salata od crvene leće

 

Potrebno:

  • 1 šolja crvene leće
  • 1 paradajz ili nekoliko šeri-paradajza
  • 1 mrkva srednje veličine
  • 1 jabuka srednje veličine
  • Limun
  • Maslinovo ulje
  • So i biber
  • Peršun

Poptupak:

  • Leću natopite preko noći u hladnoj vodi
  • Ujutro isperite
  • Kuhajte oko 30 minuta
  • Dobro iscijedite višak vode
  • Tome dodajte sitno isjeckanu mrkvu, jabuku, paradajz i peršun
  • Napravite dresing od limunovog soka, maslinovog ulja, soli i bibera
  • Polijte salatu dresingom i izmiješaje

Savjet:

  • Možete korisiti i smeđu leću
  • Nemojte prekuhati leću jer će se pretvoriti u kašu
  • Ova salata može biti kompletan obrok
  • Salatu možete služiti toplu, ali je ukusna i kada se ohladi
Dobre Kalorije