Loading

Samir Bečić – četiri puta prvak u svijetu

Znate li zašto je Chuck Norris tako jak? Nepobjediv? Zato što ga je trenirao Samir Bečić, naš zemljak!

Prije nekoliko dana član našeg tima je bio na kafi sa Samirom Bečićem , što je bilo dosta teško postići obzirom da je Samir jako zauzet i angažovan gostovanjem na raznim medijima. Neformalna atmosfera sa vrlo zanimljivim sagovornikom je otvorila mnoga pitanja, koja će u budućnosti biti odgovorena i biće nam zadovoljstvo da sarađujemo sa Samirom i njegovim timom.

Samir Bečić je iz Ključa, Bosanska Krajina. Od 2000. godine živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je napravio pravu revoluciju. To je kratko vrijeme da se nešto suštinski napravi, pogotovo ako ste novak u nekoj zemlji, ali Samir je uspio disciplinom, stalnim samousavršavanjem i radom po 18 sati dnevno tokom cijele sedmice.

Izazovi prilagođavanja na novu zemlju mu nisu bili prepreka, već podstrek i motiv da uradi pozitivne promjene u svijetu zdravlja.

Samir je utemeljitelj nove metode vježbanja, Bečić/ReSync metode, koja koristi otpor vlastitog tijela i gdje rade svi mišići. Svaki mišić u tijelu može biti treniran pomoću pokreta vlastitog tijela i prirodne otpornosti, što čini ovu metodu savršenim izborom za svakoga ko ne želi provesti sate u teretani ili ulagati u skupe i teške fitness mašine. Ova metoda je odlična za parove i smanjuje mogućnost ozlijeđivanja prilikom treniranja.

Željeli smo pobrojati sve projekte koje je Samir pokrenuo ili u njima učestvovao. Međutim, priznaćemo da smo se malo pogubili. Toliko je pozitivnih stvari da je teško nabrojati ih. Jedan od njegovih snova je da “Health and Fitness Revolucija” ostvari sve svoje planove i da bude pokretač zdravog života u svijetu. Trenutno piše knjigu, za koju se nadamo da će što prije biti prevedena i na jezike naših prostora.

Samir poručuje da su Bosanci i Hercegovci daleko zdraviji od američke nacije, jer za to imaju dobre uslove koje nedovoljno koriste, zbog čega je sve češće u Bosni sa idejama i projektima. “Ovdje ima planina, rijeka, čiste vode, treba to iskoristiti, jer za to nije potrebna skupa oprema, sprave, i to se može raditi u kući, u šetnji, vožnji biciklom itd.”, podsjeća Samir.

„Moja vizija je da Bosna bude najveći prirodni fitness centar u svijetu, da stranci vide da je Bosna mjesto gdje mogu postati zdravi, čime ćemo poraditi na pozitivnom imidžu, investirati i pokrenuti radna mjesta, afirmisati proizvodnju organske hrane itd.“, poručuje Samir.

Ako želite istražiti o Samirovim projektima i uspjesima otvorite sljedeće zvanične web stranice:

I sami možete poslušati Samira i njegove korisne savjete ovdje.

[Not a valid template]

Izvor: dobrekalorije.ba

 

Dobre Kalorije