Loading

Šarena pita

Kao podlogu napravite prhko tijesto. Razvijte ga i obložite okrugli kalup promjera 25 cm.

Nadjev

Potrebno:

  • 100 g mladog sira
  • 2 jajeta
  • 100 ml vrhnja (napravljenog od mlijeka, bez aditiva)
  • 1 čehno bijelog luka
  • svežanj peršuna (količina po želji)
  • soli i bibera po želji

 

pita

 

Priprema:

  • Umutite jaja, dodajte im vrhnje, sir, isjeckan peršun, začine.
  • Podlogu od tijesta izbockajte viljuškom. Preko toga prelijte nadjev.

 

pita

 

Povrće

Povrće možete koristiti po vašoj želji i dekorisati kako vi želite. Nema potreba da ukrašavate posebno ako niste raspoloženi, tako da možete samo izrezati povrće na kockice i staviti preko nadjeva. 

Mi smo koristili trakice tikvice i mrkve, redali ih uzduž jednu preko druge (tako da jedna prekrije polovinu druge) i zamotavali u cvjetove. To smo redali na nadjev. Između toga smo poredali cherry paradajze i cvjetiće karfiola.

Odozgo polijte malinovim uljem i pospite krupnom morskom solju.

 

pita

 

Izvor: Dobre kalorije

Dobre Kalorije
Right Menu Icon