Loading

Sendvič s namazom od avokada

Sastojci:

  • Avokado
  • Limun
  • Salata (vrsta po želji)
  • Šeri-paradajz
  • Hljeb po želji

Postupak:

– avokado prepoloviti, izvaditi košpicu, izdubiti sredinu i staviti je u zdjelu, izgnječiti i dodati malo soka od limuna i soli

– napraviti dresing za salatu tako što se stavi maslinovog ulja i limunovog soka u omjeru 3:1, dodaju se začini po želji (so, biber, vlasac)

– salatu staviti u zdjelu i politi dresingom (ne pretjerivati s dresingom i ne miješati kada se prelije)

– na krišku hljeba namazati namaz od avokada, staviti tunjevinu, staviti salatu i poklopiti drugom kriškom hljeba

Savjeti:

– nikada nemojte koristiti mesne prerađevine, kao što su salame, hrenovke, paštete i sl.

– nikada nemojte koristiti majonezu i slične namaze, radije sami pravite namaze

– tunjevinu možete zamijeniti pilećim ili purećim filetima

– koristite hljeb od integralnih žitarica kada god ste u mogućnosti

 

Dobre Kalorije
Right Menu Icon