Loading

Sladoled s hurmama

Sastojci za sladoled:

  • 10 hurmi bez košpica
  • 2 kašike kikiriki putera (može i puter od badema, indijskog oraha, tahin itd.)
  • 2 čajne kašike kokosovog ulja
  • oko 200 gr grčkog jogurta

Sastojci za preljev (magic shell koji se odmah stvrdne pri sipanju na sladoled)

  • 1/2 šolje isjeckane čokolade sa visokim procentom kakaoa
  • 1 kašika kokosovog ulja

Napomena: da biste dobili dobar i kremast jogurt sladoled potrebno je da uzmete punomasni jogurt i da mu dodate jos masnoće (kokosovo ulje, puter od badema itd.). Tako će jogurt biti kremast i neće biti nepoželjnih ledenih kristalića.

 

Priprema:

  • Sve sastojke za sladoled zajedno smiksajte u blenderu da dobijete kremu. Rasporediti u pliću, ali širu zdjelu i ostaviti u zamrzivaču najmanje 4h.
  • Zajedno rastopite čokoladu i kokosovo ulje i prebacite u neku teglu.
  • Ovo čuvajte na sobnoj temperaturi.
  • Gotov jogurt sladoled servirajte u zdjele, prelijte sa magic shell i posluzite.

Pripremila: Enida Sejdić-Bašić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon