Loading

Slatki krompir s kimom

 

Potrebno:

  • Slatki krompir
  • Maslac i maslinovo ulje
  • So
  • Biber
  • Kim u zrnu

Priprema:

  • Slatki krompir skuhati u vodi, s korom
  • Izvaditi ga, oguliti i nrezati na kolutove debljine 1-2 cm (paziti da se krompir ne prekuha)
  • Na tavi zagrijati malo maslinovog ulja i maslaca
  • Staviti kolutove krompira na to i lagano pržiti
  • Dok se prži posoliti, pobiberiti i posuti sjemenkama kima i prevrnuti
  • Ponoviti postupak sa začinima

Savjet

  • Ne zagrijavati tavu previše, jer maslac brzo gori
  • Dodati maslacu maslinovog ulja jer tako sporije gori
  • Mogu se koristiti i drugi začini po želji
  • Umjesto slatkog krompira može se koristiti obični krompir
  • Servirati sa svježom salatom
Dobre Kalorije
Right Menu Icon