Loading

Smršavio je 70 kg

Iskušavao je razne dijete, ali kilogrami nikako nisu nestajali. Tada je odlučio isprobati ovih deset trikova i rezultat je bio fantastičan – na očigled je počeo mršaviti.

Da će jednog dana biti osobni trener i savjetovati ljude koji se bore s viškom kilograma, Joe Bernstein iz SAD-a nije ni sanjao. Sa svega 25 godina težio je 154 kilograma. Nije bio zadovoljan svojim izgledom i odlučio je svoj život preuzeti u svoje ruke – nije želio čekati da se nešto slučajno dogodi jer je znao od toga nema ništa.

Iskušavao je razne dijete, ali kilogrami nisu nestajali. Tada je promijenio neke navike, a rezultat je bio fantastičan – izgubio je čak 70 kilograma. Ovo je njegovih top deset savjeta za uspjeh:

  • 1. Prestanite piti kalorije. Izbjegavajte piti gazirane napitke, sokove i zaslađene čajeve. Čak i ako je to jedina navika koju ćete promijeniti – to vam može pomoći da izgubite 22 kilograma u tri mjeseca. Ljudi nisu svjesni kako ponekad na dan popijemo čak 2000 kalorija.
  • 2. Zaboravite gotove obroke na poslu. Umjesto toga ponesite kutijicu napunjenu zdravom hranom koju ste pripremili kod kuće.
  • 3. Provodite manje vremena u automobilu na cesti. Bicikl će vam pomoći da uštedite nekoliko sati svojeg slobodnog vremena, a istovremeno ćete sačuvati živce i trošiti kalorije. Slobodno vrijeme možete potrošiti na zdravo kuhanje i trening.
  • 4. Naučite kuhati ukusna jela. Pokušajte uživati u tome – istražujte recepte na internetu, gledajte kulinarske emisije ili se upišite na tečaj kuhanja.
  • 5. Pokušajte shvatiti vrijednost prirodne hrane. Svakako je bolje birati domaće i svježe proizvode koji će “oživjeti” vaše nepce i pomoći tijelu da gubi na težini.
  • 6. Nabavite psa.  Aktivna jutarnja šetnje sa svojim četveronožnim prijateljem je najbolja stvar koju možete napraviti kako bi ubrzali metabolizam i potaknuli aktivnost mozga. Za to baš i nije neophodno nabaviti psa, ali je važno da pronađete razlog za svakodnevnu jutarnju šetnju.
  • 7. Kupujte organsku hranu. Tu se ne radi o marketinškim parolama kao što su “GMO free” ili “Organski proizvod” – riječ je o stvaranju navike biranja kvalitetnije hrane. Istina, takva hrana je skuplja, ali opet je daleko jeftinija od kupovine gotovih jela.
  • 8. Obratite pažnju na kvalitetu mesa. Odlična je ideja povećati broj vegetarijanskih obroka, što znači više povrća, voća, orašastih plodova, sjemenki, žitarica i mahunarki. Ali, ako se niste spremni odreći mesa,  tada obratite pažnju na njegovu kvalitetu, podrijetlo itd.
  • 9. Okrenite leđa odnosima koji vas vuku prema dnu. Nakon prekida s bivšom ženom, Joe je morao svoj život graditi iznova, i to je za njega bio potpuno novi život – zdrav i svjestan. Svakome se dogodi da se u životu nađe u nekom odnosu koji zapravo ne nosi ništa dobro.
  • 10. Promijenite sebe – i fizički i psihički. Ako ne želite da vam se kilaža vrati na staro, važno je učiniti više od same prehrane i vježbanja. Važno je sam sebe mentalno se dovesti u red – od početka odricanja od starih navika pa sve do trenutka kada shvatite kako ste se promijenili, da ste to novi vi, piše Bright Side.
Dobre Kalorije