Loading

Sočni kuglof s pekmezom

Sastojci za tijesto:
– 3 jajeta
– pola šolje istopljenog maslaca
– pola šolje ulja (vrsta po želji)
– 1 šolja pekmeza od jabuke (ili po želji)
– 1 šolja jogurta
– 1 šolja mlijeka
– 1 šolja rogača
– 2 šolje integralnog pšeničnog brašna (možete ga dijelom ili potpuno zamijeniti kokosovim, bademovim ili nekom drugom vrstom brašna)
– 1 prašak za pecivo

Sastojci za preljev:
– 1/2 šolje pekmeza
– 1/2 šolje meda

Priprema:
– Umutite jaja, pa im dodajte sve tečne sastojke i izmješajte.
– Onda smjesi polako dodajite suhe sastojke i miješajte da se ravnomijerno rasporede sastojci.
– Kalup za kuglof (ili običnu tepsiju) pomastite i pospite brašnom.
– Izlijte smjesu u kalup.
– Pecite na 180 C oko 35 minuta (možete čačkalicom provjeriti da li je pečeno).
– Za preljev pomiješajte med i pekmez i kada se kolač malo ohladi premažite ga smjesom.
– Ostavite da se do kraja ohladi i režite na komade po želji.


Zabranjeno preuzimanje bez odobrenja www.dobrekalorije.ba.

Dobre Kalorije