Loading

Sos za tjesteninu

Potrebno:

  • 3 kg paradajza
  • 4 pečene crvene paprike
  • 3 glavice pečenog bijelog luka
  • bosiljak
  • so, šećer
  • 2 kašike balsamiko sirćeta
  • 3 kašike soka od limuna

 

sos

 

Priprema:

  • Paradajz prelijte vrelom vodom i ogulite pa izrežite.
  • Pečene paprike ogulite i nasjecite.
  • Luk namažite maslinovim uljem i ispecite u rerni pa ogulite.
  • Sve sastavite i izmiksajte štapnim mikserom.
  • Stavite da kuha dok se ne zgusne.
  • Na kraju dodajte so, šećer, sirće, limunov sok i bosiljak.
  • Sipajte u teglice i pasterizujte.
  • Ovo je odličan sos za tjesteninu, a možete ga koristiti po vašoj želji.

 

Pripremila: ing. Šehiza Duraković-Salkić

Dobre Kalorije
Right Menu Icon