Loading

Šta zapravo jedemo?

 

Amerikanac Peter Augustus odlučio je napraviti seriju fotografija koje će u najmanju ruku šokirati sve obožavatelje brze hrane. Na eksplicitan je način prikazao od čega se sastoje neka od najpopularnijih jela koja se konzumiraju u fast food restoranima.

Augustus je ovim putem želio u prvom redu upozoriti i podići razinu svijesti kod ljudi kojima je brza hrana sastavni dio života. Na ovaj potez ga je potaknula selidba u Hong Kong.

– Kada sam stigao u ovaj grad, bio je krcat vizualnim simulacijama, a najupečatljiviji prizori su mi bile mesnice u mojoj četvrti. Većina nas iz velikih gradova sa Zapada rijetko kada vidimo životinje čije meso jedemo. Uvijek je meso koje kupujemo lijepo zapakirano u izlozima supermarketa – rekao je Augustus.

– Kako sam svakodnevno bio prisiljen prolaziti pored mesnica tako sam uvijek viđao raskomadane životinje. Svinjske glave, oči, crijeva i srca koja vise u izlogu natjerala su me da te dućane vidim kao normalna mjesta odakle hrana stiže svakog dana u restorane u kojima jedem – dodao je on priznajući da je ovaj projekt promijenio njegove prehrambene navike.

– Sada nastojim saznati gdje je i na koji način životinja uzgojena, a o rezultatima proučavanja ovisi hoću li je i jesti – zaključio je Augustus.

Izvor: http://www.jutarnji.hr/

 

[Not a valid template]

Dobre Kalorije