Loading

U Cordobi održana radionica “Allergy free”

Dana 27.12.2016. u restoranu Cordoba na Ilidži (hotel Krone), a u saradnji sa web portalom Dobre kalorije i Televizijom Sarajevo, organizovana je prezentacija pod nazivom Allergy Free sa naglaskom na bezglutensku ishranu.

U toku druženja održana je radionica sa dr. Safijom Softić-Namas, na kojoj je pripremljen bezglutenski kolač i prezentirano kratko predavanje o problemu prisustva alergena u hrani i posebnim režimima ishrane uzrokovanim ovim problemom. Gošća druženja je bila poznata bh dizajnerica Belma Tvico-Stambol, koja je iznijela svoje iskustvo vezano za ishranu.

Obzirom na to da je sve veći broj ljudi alergično na neki od alergena iz hrane, u novoj 2017. godini u Cordobi ćete moći naručiti odgovarajuće jelo prilagođeno vašoj ishrani ukoliko imate posebne zahtjeve.

Pored redovne ponude internacionalne kuhinje i odličnih kolača, moći ćete naručiti i jela prikladna za bezglutensku ishranu, kao i jela bez orašastih plodova, kikirikija, jaja, mliječnih proizvoda i ostalih čestih alergenih namirnica.

U toku trajanja radionice pripremljen je bezglutenski kolač, koji su gosti druženja mogli degustirati na kraju radionice. Sudeći po reakcijama, kolač je zadovoljio i najzahtjevnije goste.

 

[Not a valid template]