Loading

[UPOZORENJE: Učestvujete u EKSPERIMENTU! ]

Svjedoci smo da ovakvi senzacionalistički nastupi jako interesuju čitatelje. Čak nije bitno koja tema je u pitanju.  Ako vidite ovakav naslov najvjerovatnije ćete kliknuti na link.

To je interesantno i kada se radi o ishrani, a pogotovo o zdravlju. Čim vidimo da je nešto senzacionalno, čim vidimo neko brzo rješenje za naše probleme, sigurno ćemo kliknuti da vidimo o čemu se radi. Nema tu puno filozofije, samo čista psihologija.

Te činjenice su iskorištene od strane potrošačke industrije, koja uvijek traži više i više. Obzirom da su i mnoge web stranice komercijalnog karaktera, posjećenost je ono što će im donijeti profit, tako da se često služe ovakvim naslovima. Kada otvorite stranicu, često ćete se naljutiti zbog količine kojekakvih budalaština koje se mogu naći u članku. Ponekad čak u članku nema ništa, ali dok god nas privlače senzacionalistički naslovi, mi ćemo klikati.

Zato, nemojte da vas zavaravaju ovakvi naslovi, jer se iza njih uglavnom ne krije ništa pametno, neki iskren savjet, rješenje vašeg problema. Nemojte misliti da neko nudi čarobne napitke i da će vas vratiti u doba kada ste bili mladi i zdravi. Uglavnom se iza ovakvih naslova kriju stranputice.

Jednostavno, vratite se u realan život. Nemojte očekivati čarobna rješenja i bićete dobro, jer ćete se truditi da sa onim resursima kojima raspolažete rješavate svoje probleme.  Nemojte očekivati da će to biti brzo, jer se i problem vjerovatno stvarao dugo vremena. Samo budite uporni!

Dobre Kalorije