Loading

Voćna torta

Potrebno

1. sloj:

  • 100 g badema
  • 200 g zobenih pahuljica
  • 100 g hurmi (iz frižidera)
  • 100 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 3 banane (pospite kolutiće limunovim sokom)

2. sloj:

  • 1 l jogurta (dio jogurta možete zamijeniti mladim sirok ako želite)
  • 3 kesice želatine (18 g)
  • 300 g malina (svježih ili zaleđenih)
  • 5 kašika meda

3. sloj:

  • voće po želji
  • 1 kesica želatine (6 g)

 

Priprema

1. sloj

  • Sameljite sastojke i onda im dodajte izrezan maslac i rukom umijesite jednoličnu masu.
  • Smjesu položite na dno kalupa za torte i izravnajte.
  • Po tome poslažite kolutiće banane.

 

voćna torta

2. sloj

  • Želatinu namočite u hladnu vodu i pustite da nabubri.
  • Odvojite 200 ml jogurta i polako ga zagrijavajte, ali nemojte pustiti da kuha.
  • Želatinu dodajte u zagrijan jogurt, skinite s vatre i miješajte da se istopi.
  • Dodajte u ostatak jogurta i izmiješajte.
  • Tome dodajte cijele maline i med i lagano pomiješajte, neka maline ostanu cijele.
  • Ovu smjesu prelijte preko prvog sloja i stavite u frižider da se stegne.

 

voćn torta

 

3. sloj

  • Kada se krema stegne, poredajte po njoj voće po želji (na slici je prijedlog).
  • U 300 ml tople vode stavite nabubrelu želatinu i izmiješajte da se istopi. Pustite malo da se ohladi i prelijte preko poredanog voća.
  • Dobro ohladite tortu u frižideru.

 

voćna torta

Izvor: dobrekalorije.ba

Dobre Kalorije
Right Menu Icon