Loading

Vrtić kao poljoprivredno domaćinstvo

Predškolske bašte djeci omogućavaju da nauče kako da gaje svoju hranu sopstvenim rukama, kao i da se zbliže sa životinjama.

U eri tehnologije djeci nije nimalo lako da se povežu sa prirodom i steknu svijest o tome odakle dolazi hrana koju jedu. A upravo to su pokušali da ostvare rimski dizajneri Eduardo Kapuco Dolćeta, Gabrijele Kapobjanko, Davide Trojana i Džonatan Lazar. Njihov projekat koji urbano baštovanstvo i predškolsko obrazovanje povezuje u cjelinu dobio je nagradu na međunarodnom takmičenju za arhitekte i dizajnere “AWR”.

 

Vrtić kao poljoprivredno domaćinstvo koje decu uči gajenju hrane

 

Predškolske bašte djeci omogućavaju da nauče kako da gaje svoju hranu sopstvenim rukama, kao i da se zbliže sa životinjama. Tako stiču važne životne vještine i razvijaju zdrave životne navike. Istovremeno, djeca će se upoznati i sa blagodatima obnovljive energije, koja se koristi za napajanje vrtića.

“Da bi djeca uživala u prorodi stvorili smo jednu neobičnu školu, koja nema učionice već otvorene prostore za gajenje povrća i životinja i unutra i napolju. Tako se škola i priroda spajaju,” izjavio je Dolćeta, jedan od tvoraca projekta.

Izvor: Family

Dobre Kalorije