Loading

Zaleđena začinska mješavina

Potrebno:

Jednak omjer mrkve, celera (korijen i list) i celera (korijen i list).

Ukoliko volite možete dodati crveni i bijeli luk, prasu, paradajz ili neko drugo povrće. U tom slučaju ga samo obarite.

 

Priprema:

  • Korijenje skuhajte, ali nemojte dopustiti da previše omekša.
  • Lišće obarite. Oprano lišće prelijte vrelom vodom i pustite da kuha pola minute.
  • Sve sjedinite i izmiksajte štapnim mikserom. Po potrebi dodajte vode u kojoj ste kuhali korijenje.
  • Razlijte u tepsiju u tankom sloju.
  • Stavite u zamrzivač oko sat vremena. Izvadite iz zamrzivača i izrežite na kvadrate, pa vratite u zamrzivač da se zaledi do kraja.
  • Ubacite kvadrate zaleđene mješavine u veću kesu za zamrzivač.
  • Koristite kada završite kuhanje jela, ubacite samo da se istopi. Dobićete divan miris i boju povrća u kuhanju.

 

mješavina

 

Izvor: Dobre kalorije

Dobre Kalorije
Right Menu Icon