Loading

Zašto nam treba organsko?

Zašto moramo jesti više organskog?

1.  Nutrijenti u izobilju

Ova hrana miluje nepca i razgaljuje svaku ćeliju našeg tela. Ovdje govorimo o mineralima, vitaminima u izvornom obliku, antioksidantima koji se bore protiv raka, visokim vrednostima beta karotena, masnim kiselinama koje njeguju srce.

 

2.  Nema upornih pesticida i sintetičkih gnojiva

Ogroman broj pesticida ostaje u hrani i pošto je ona servirana i na stolu, sva mirišljava, polivena generacijama dominantnim začinima. Pesticidi su posebno opasni za decu. Njihovo izlaganje pesticidima često može izazvati rani pubertet, astmu, hormonalni disbalans i dr.

 

3. Bez hormona rasta, antibiotika, aditiva

Životinjama koje su uzgajane u slobodnom okruženju se ne daju hormoni rasta, niti antibiotici. Ove životinje ne jedu otpad iz klaonica, piju kontaminiranu otpadnu vodu. Junetina koja je tretirana hormonima rasta se povezuje sa pojavom raka dojke, testisa i prostate. Organska piletina je drastično zdravija od konvencionalno proizvedene i nema salmonele.

 

5. Bez GMO

Reci UA! za GMO, MONSANTO i ostale drugare koji u svojim kancelarijama mućkaju ukuse, insekticide, pesticide i ostale -ide od kojih me podilazi jeza. Da ne širim, odvojiti obavezno 10 minuta za:

 

6. Podržavamo naše poljoprivrednike!

U Srbiji nije cool biti osoba koja se bavi zemljom. Na poljoprivredu se gleda kao na nešto bljak i to svakog dana u svakom pogledu. Imanja mala, uveliko napuštena. Ipak, sjetite se da svaki put kada kupite organski proizvod (najbolje od nekog svog, lokalnog uzgajivača) pomažete direktno njegovu/njenu porodicu,  zdravlje svoje porodice i narednih generacija, plavu nam milu planetu i sve životinje na njoj.

 

Izvor: http://www.srecnahrana.com/ 

Dobre Kalorije