Loading

Zdrava majoneza

Zdrava majoneza. Prirodno spravljena majoneza. Majoneza od super sastojaka. Na ove tri rečenice vjerojatno ste okrenuli očima.

Sada ih prestanite okretati i fokusirajte ih na daljnji tekst, jer smo otkrili fenomenalnu zdravu i prirodnu majonezu. Koncentrirajte se i pažljivo zapisujte recept, jer smo našli način da finim, kremastim i lažnim „majonezastim“ okusom upotpunite sendviče i salate.

Za zdravu majonezu treba vam glavni sastojak. Zdravi, naravno. Indijski oraščići imaju 5 puta više vitamina C od naranče, odličan su izvor antioksidanasa, sadrže visoke količine magnezija i bakra, a uz to su i ukusni. Šalicom ovih hranjivih oraščića napravite zdravu majonezu unutar svoja četiri zida, a evo i načina kako.

 

Potrebni sastojci:

  • 1 šoljica sirovih indijskih oraščića natopljenih u vodi najmanje 4 sata
  • 4 kašike svježe iscijeđenog soka od limuna
  • So i biber po želji
  • 1/2 šoljice filtrirane vode
  • 1 kašika senfa
  • Malo đumbira (po želji)

 

Priprema: Sve sastojke osim vode ubacite u blender i promiksajte. Ovisno o gustoći koju volite i želite, dodajte još vode. Tokom miješanja (blendanja) postepeno dodajite vode, soli, papra, đumbira i soka od limuna ovisno o okusu koji volite i želite (npr. Mi smo stavili više limunovog soka nego u receptu, jer volimo kiselkastiji okus).

 

Majonezi kasnije slobodno dodajte začinsko bilje ili papriku u prahu. Poigrajte se s njom kako želite i kako volite. Majonezu možete koristiti u raznim jelima, sendvičima i kao dressing za salatu.

Izvor: Tvornica zdrave hrane

Dobre Kalorije