Loading

Zdravi cupcakes od Piece of cake

 

Od 28.05.2014. Piece of cakes nam nudi i zdravu varijantu cupcakesa.

Piece of Cake nudi zdrave cupcakes čija su tri glavna sastojka mrkva, bademi i med. Ne sadrže brašno, idealni su za dijabetičare, ljude koji paze na unos kalorija ili jednostavno se trude da vode zdrav način zivota pa tako i ishrane. Osim sto su zdravi, jako su ukusni.

Mrkva – pored toga sto je veliki izvor karotenoida, koji pomažu u zaštiti od bolesti krvožilnog sistema, regulaciji šećera u krvi i poboljšanju vida, bogata je hranjivim tvarima i niskokalorična je.

Badem – zdrav za srce, smanjuje ‘loš’ holesterol i poboljšava cirkulaciju krvi, pomaže smanjenju tjelesne težine i idealan je za dijabetičare tako što pomaže smanjenju porasta šećera i inzulina nakon obroka.

Med – od davnina se koristi kao hrana i lijek, osigurava fizičku izdržljivost i psihičku stabilnost, sadži antibakterijska svojstva, pomaže kod ublažavanja simptoma obične gripe i prehlade i mnogih drugih hroničnih bolesti. Nizom istraživanja dokazano je da je med najzdraviji zaslađivač za oboljele od dijabetesa tipa 2 i one s visokom razinom holesterola.

 

Piece of cake možete naći na: https://www.facebook.com/pages/Piece-of-Cake-Torte-i-kola%C4%8Di/407145966055371

 

Izvor fotografije: http://www.summerinthegarden.com/

Dobre Kalorije