Loading

Kako zavoljeti pravilnu ishranu

Zdrava prehrana doista ne mora biti skupa, možete je pronaći u svakom supermarketu i pripremati je kod kuće na najjednostavnije načine.

No, ono što mnoge i dalje muči je kako zavoljeti tu super zdravu hranu koja pomaže da živite zdravije, osjećate se bolje i prevenirate brojne tegobe? Bez brige, i to je mnogo jednostavnije nego što se na prvu čini. Donosimo 5 savjeta koji će vas oduševiti i preporoditi, a pomoći će i da zdrave namirnice svakodnevno koristite.

 

1. KOMBINIRAJTE ZDRAVE NAMIRNICE S ONIMA “MANJE ZDRAVIMA” BEZ KOJIH NE MOŽETE

Dodajte kelj u omlet sa suhim mesom ili povrće u tjesteninu. Oni malo hrabriji isprobat će i avokado u hamburgeru.

 

2. NIŠTA BEZ ZAČINA

Određenim zdravim namirnicama nedostaje “okusa”. Pokušajte ih začiniti i to limetom, bijelim luokm, suhim paradajzom, soja umakom, cimetom ili sirćetom…

 

3. PRONAĐITE ZDRAVU HRANU KOJA VAM SE SVIĐA

Imate svoje omiljeno jelo, a ono nikako nije salata? Jednostavno, u omiljeno jelo stavite manje povrća koje volite i smanjite količinu mesa.

 

4. U DRUŠTVU JE ZABAVNIJE (I UKUSNIJE)

Pokušajte s kolegicom na poslu dogovoriti da svaka napravi svoju verziju zdravog jela. Zašto ne biste organizirali i zdrave večere kod kuće za prijatelje?

 

 

5. ZDRAVE ZAMJENE ZA SLATKO I SLANO

Prije svega, zaboravite na slatkiše i sve te prazne kalorije od kojih nemate nikakve koristi. Zamijenite slatke sokove zdravim smoothiejima, a čokoladice orašastim plodovima i voćem. Umjesto soli u pripremi hrani pokušajte koristiti limun i limetu. Pripremite i sami svoj napitak; u bocu vode stavite kriške voća, krastavac i mentu. Odličan napitak kao zamjena za sokove.

Izvor: Ordinacija