Loading

Održan prvi nastavak Škole kuhanja

Dana 1.4.2017. godine održan je prvi nastavak škole kuhanja pod nazivom „Pravilno kuhanje – zdrav život“. 

Škola kuhanja održava se u Centru za edukaciju i istraživanje Nahla. To je druga po redu škola kuhanja koja se održava u ovom centru, a pokazano je veliko interesovanje za istu. 

Škola kuhanja održaće se u četiri nastavka. 

Na prvom nastavku polaznice su imale priliku poslušati predavanje o osnovama pravilne ishrane i naučiti kako pripremiti razne vrste slalata, da bi se iz njih maksimalno izvukle nutritivne koristi. 

 

 

Na predavanju su polaznice mogle naučiti o tome kako pravilnu ishranu prilagoditi svojim uslovima, koliko ishrana utiče na zdravlje, od čega se sastoji hrana koju jedemo, koje namirnice treba izbaciti iz ishrane, a koje obavezno konzumirati, koliko i zašto obroka dnevno konzumirati, kako i zašto se reguliše tjelesna masa, koje su nutritivne bolesti, kako je potrebno kombinovati hranu, koje posuđe je bezbijedno za korištenje. Uz predavanje i pripremu salata, vođena je interaktivna diskusija i razjašnjene mnoge dileme. 

Voditeljica škole je dr. Safija Softić-Namas, dugogodišnja saradnica Nahle na programu ishrane, voditeljica Nahlinog savjetovališta o zdravoj ishrani, urednica našeg portala. 

Sponzori koji učestvuju u održavanju škole kuhanja su: BionaKorpa zdravlja, Bakkal i Dobre kalorije. Poklone za učesnice škole kuhanja obezbjediće Organlook, Ecomedico

X
Dobre Kalorije