Loading

Pobjednica januarskog izazova

Januar je bio mjesec bez gaziranih pića.

Nadamo se da su svi učesnici uspjeli pobijediti u ovom izazovu, koji vjerovatno i nije bio lagan, pogotovo za one koji gazirana pića redovno konzumiraju.

Međutim, u nagradnoj igri koju smo postavili uz januarski izazov pobijedila je Fata Topcagic. Osvojila je poklon-paket Organlooka u kojem se nalaze tri vrijedna proizvoda: krema za ruke, lip-balm i sapun.

Proveli smo i malo istraživanje o svijesti o štetnosti gaziranih pića. Rezultate pogledajte sami. Možete vidjeti da su svi učesnici koji su odgovarali na pitanje svjesni štetnosti gaziranih pića. Kao razloge navode veliku količinu šećera u njihovom sastavu i prisustvo fosforne kiseline. Jedan od ponuđenih odgovora je bio i taj da su ova pića štetna zbog prisustva karbon dioksida. Taj odgovor nije tačan. Zbog toga se gazirana voda ne svrstava u štetna pića, osim ako sadrži dodate arome i okuse.

anketa gazirana pica

Čestitamo pobjednici, a vas pozivamo da se priključite sljedećem izazovu, a to je uvođenje probiotika u ishranu. Također, pozivamo vas da uzmete učešće u sljedećoj anketi koja će biti vezana za februarski izazov.

Pripremili smo i novu nagradnu igru.

Sretno!

(Odbir pobjednika izvršen na: https://www.random.org/lists/)

X