Loading

Završena Nahlina škola kuhanja

Dana 22.4.2017. godine završena je Nahlina škola kuhanja pod nazivom “Pravilno kuhanje – zdrav život”.

Školu je pohađalo 15 učesnica, koje su u četiri nastavka imale priliku naučiti osnove pravilne ishrane. Svaki nastavak se sastojao od teoretskog i praktičnog dijela. Obrađivane su mnoge teme, od samih pojedinačnih nutrijenata do praktičnih savjeta. Između ostalog, učesnice su mogle naučiti i koje posuđe je (ne)sigurno za upotrebu, kako se pravilno kombinuju namirnice, kakva je ishrana u posebnim slučajevima, koje namirnice je potrebno izbaciti iz ishrane, o dijetama, koje tehnike pripreme hrane su najbolje, koji su nutritivni poremećaji itd. 

Na praktičnom dijelu svakog nastavka učesnice su mogle naučiti kako se pripremaju razna jela, kao i dobiti upute za pripremu. Pripremano je nekoliko vrsta salata, integralni hljeb, nekoliko vrsta namaza, riblja čorba, pileći štapići sa susamom, punjena jaja, te nekoliko vrsta zdravih slatkiša. 

Učesnice su dobile priručnik sa škole kuhanja, koji je obuhvatio sve što je obrađeno na praktičnom i teoretskom dijelu. 

Voditeljica škole je bila dr. Safija Softić-Namas, dugogodišnja edukatorica o pravilnoj ishrani.

Sponzori škole kuhanja bili su Biona, Bakkal, Korpa zdravlja i naš web portal. Poklone za učesnice obezbjedio je Organlook, a Ecomedico je obezbijedio poklon za jednu učesnicu. 

Za školu kuhanja vladalo je veliko interesovanje, tako da je planirano ponovno održavanje u narednom periodu.